Skip to main content

Telescoopbewassing

Door beperkingen met betrekking tot het gebruik van ladders wordt het Telewash systeem gebruikt. Het systeem maakt gebruik van osmose water. Ramen en gevels kunnen wij tot op een hoogte van 13 meter streeploos bewassen.

Telewash systeem

Bij het glazenwassen met het Telewash systeem wordt gebruik gemaakt van gedemineraliseerd water (demi water). Dit is gewoon leidingwater waaruit (middels een eigen demineralisatie installatie) alle toevoegingen zoals kalk en mineralen worden gefilterd. Hierdoor wordt het vuiloplossend vermogen van het water verhoogd en droogt het na gebruik streep- en kleurloos op.

De basis voor het Telewash systeem wordt gevormd door ingebouwde bussen of speciaal aangepaste aanhangers die zijn voorzien van een waterreservoir waarin +/- 1000 liter demi water, 100 meter slang, waterpompen en meerdere stokken vervoerd kunnen worden, zodat zij geheel zelfstandig kunnen draaien. Dit is ruim voldoende om met 2 Telewash ramenwasstokken een middelgroot gebouw te bewassen.

 • U geen reinigingsmiddelen nodig heeft (milieuvriendelijk)
 • Uw pand langer schoon blijft
 • Uw ramen vlek- en streepvrij opdrogen, zelfs in direct zonlicht
 • Wij niet alleen ramen ermee kunnen schoonmaken maar ook kozijnen, lichtbakken, gevelbeplating, etc.
 • Wij een optimale bereikbaarheid hebben zelfs boven fonteinen, bij koepels of glazenoverkappingen (winkelcentra)
 • Het veilig en verantwoord is.

Zonnepanelen reinigen

Zonnepanelen zijn een uitstekende manier om energie op te wekken. Maar wat als er sneeuw, vogelpoep, mosvorming of kalk op uw panelen zit? Helaas is een regenbui niet altijd genoeg om uw panelen schoon te krijgen.

Vuil en stof

In de zomer letten mensen extra op het rendement van hun zonnepanelen. Maar wat als er vogelpoep of een laag stof uw zonnepanelen bedekken. Met vuile zonnepanelen kan het rendement 15 tot 20% afnemen. Hoe kunt u ze het beste schoonmaken en hoe vooral niet?

Tips

 • Tuinslang

  Gebruik uw tuinslang om (fijn)stof na een droge periode van uw zonnepanelen af te spoelen. De druk uit uw tuinslang is niet schadelijk voor uw zonnepanelen.

 • Installateur

  Laat 1x per jaar uw zonnepanelen door een gespecialiseerd bedrijf schoonmaken. Ze gebruiken voor het schoonmaken ontkalkt water (osmosewater) en een speciale zachte borstel, die het glas niet beschadigt.

 • Borstel of doek

  Gebruik altijd een zachte doek of een zachte nylon borstel wanneer u zelf hardnekkig vuil verwijdert.

Afraders

 • Hoge druk

  Het gebruik van een hogedrukreiniger raden wij af. De druk van het water beschadigt niet alleen het glas, maar kan ook gemakkelijk schade aanrichten aan de bedrading en uw systeem.

 • Doe het zelf

  Breng uzelf nooit in gevaar! Helaas gebeuren er jaarlijks nog veel ongevallen met ladders en onstabiele steigers. Wanneer de zonnepanelen voor u onmogelijk te bereiken zijn, laat het schoonmaken dan over aan een gespecialiseerd bedrijf.

 • Schoonmaakmiddelen

  Gebruik nooit allesreinigers en ruitenreinigers. De chemicaliën kunnen krassen veroorzaken op het glas van uw zonnepaneel. Er zijn speciale producten op de markt, zoals Lenano, voor het schoonmaken van uw zonnepanelen.

Graag een vrijblijvende offerte ontvangen? Neem dan gerust contact met ons op.
×